Aika täällä Hosainassa kuluu nopeasti. Aamulla kun herää huomaa taas pian, että on ilta. Täällä tulee pimeä jo vähän seitsemän jälkeen. Pimeän tultua ei ole hyvä liikkua, eikä kyllä tee mielikään. Meidän alueella on nähty liikuskelevan neljä hyeenaa. Ne olivat käyneet pihassa liikkuvan kulkukoiran kimppuun ja puraisseet takapuolesta palan. Koira näyttää aika kammottavalta. Myös yöllä, jos uni ei tule heti saattaa kuulla hyenojen ulvontaa.

Eilen illalla lenkkeilimme Mirjan ja Heidin kanssa lähi alueella. Täällä on hyvin kaunista, kaikkialla on niin vihreää. Lenkille olin ottanut kameran mukaan kuvatakseni maisemia ja tiellä liikkujia. Maisemat tuli hienosti kuvattua, mutta kun yritin yksittäisistä lapsista kuvaa, niin kuvaan juoksi kymmenen muuta. Lapset nauttivat valokuvaamisesta. Heille kamera on ihmeellinen vempain ja jos näytän heille otettua kuvaa, nauru on niin iloista ja valtaisaa.Lapset innostuivat eilen niin, etteivät meinaneet millään jättää meitä lenkkeilijöitä vaan kulkivat perässä huudellen. Sain uuden nimen heiltä ferentse money. Lapset täällä osaavat muutamia enkun sanoja ja käyttävät heti, kun kohtaavat ferentsen (ulkomaalaisen).

Etiopiassa vaihtuu pian vuosi 1999. Minusta tuntuu niin hassulta, että täällä on pian uusi vuosi. Ajanlasku ja kello on täällä paljon monimutkaisempi kuin meillä. Kello on kuusi tuntia edellä. Vaikka aika on kuitenkin sama kuin Suomessa. Itse olen aika pihalla tästä kellosta ja kalenterista.