Täällä mäskäl on suurimpia juhlia ja se on ristin juhla. Mäskälinä ihmiset teurastavat markkinoilta ostamansa härän ja sitten vain syömään. Kaikki ihmiset odottavat tätä juhlaa, niin köyhät kuin rikkaammatkin ihmiset saavat syödä lihaa. Täkäläiset kertoivat, että mäskäli voi olla ainut päivä vuodesta, jolloin saa käyhä ihminen lihaa syödäkseen.

Eilen oli aamupäivän Girman luona katsomassa, kun isoa mäskäl-härkää teurastettiin. Vähän teki häjyä, kun ensin elukan kaulaan viillettiin auki, että veret pääsi ulos. Härkä makasi maassa kaula auki, puhisi ja potki. Lopulta härkä sitten kuoli. Kuusi miestä alkoi ahertaa härän kimpussa. Ensin otettiin sorkat pois ja sitten alettiin veitsellä siististi leikata nahkaa. Kaikki luut ja sisälmykset otettiin pois ja vietiin valebanaanilehdillä peitellylle lattialle. Lapset ja minä ihmetellen katsoimme, kun miehet ähersivät härän kimpussa. Monta tuntia tässä meni. Kun kaikki lihat oli saatu irti elukasta alkoi jakaminen. Kaikki jaettiin kuuteen osaa tasapuolisesti ja lopuksi lihakasat arvottiin. Reilu peli! Miehet ja lapset veivät innoissaa isot lihasäkit kotiin ja naiset alkoivat kokkailla. Kun kävelin Girman luota kotiin, ilmassa oli ruuan tuoksu.

Mäskäl-iltana ovelleni koputettiin ja siellä oli viisi iloista yövahtia laulamassa hoija hoijaa. Miehet hakkasivat pitkillä kepeillä maahan ja lauloivat minusta. En kyllä ymmärtänyt sanaakaan, kuulin vain välillä oman nimeni. Jotkut vartioista innostuivat jopa tanssimaan. Vartioille annettiin rahaa hienosta hoija hoijaa-esityksestä.